website

Keperluan Asas Untuk Membina Sebuah Website 1

Keperluan Asas Untuk Membina Sebuah Website

Anda mempunyai hasrat untuk memiliki website sendiri tetapi terhalang kerana tidak tahu bagaimana caranya untuk membuat website sendiri? Anda mahu belajar cara membuat website sendiri? Cara buat website tidaklah sesukar yang disangka. Dengan sedikit bimbingan anda pasti dapat membuatnya sendiri. Dan yang menariknya: Website boleh digunakan untuk bisnes dan juga untuk mencari pendapatan sampingan. Malah …

Keperluan Asas Untuk Membina Sebuah Website Read More »

Sistem Penting Dalam Website Ecommerce 2

Sistem Penting Dalam Website Ecommerce

Kebanyakkan usahawan yang ada sekarang sudah menggunakan website jenis ecommerce untuk perniagaan mereka. Tapi, tahukah anda apa sistem yang selalu digunakan dalam website ecommerce ni? Jom saya terangkan serba sedikit tentang sistem yang digunakan dalam website ecommerce ni. 1.WOOCOMMERCE Sistem yg buatkan website boleh jadi kedai online seperti Lazada & Shopee. Xde sistem ni, org …

Sistem Penting Dalam Website Ecommerce Read More »

10 SEO Percuma Meningkatkan Rank di Google 4

10 SEO Percuma Meningkatkan Rank di Google

Agak sukar untuk meningkatkan rank website di pencarian Google tanpa bantuan dan panduan yang betul. Oleh itu kita memerlukan SEO Tools untuk membantu dengan data-data dan paling penting keyword yang mampu meningkatkan kadar pencarian pengguna terus kepada website. Ini adalah senarai SEO Percuma untuk meningkatkan rank di Google 1. Google Keyword Planner Sebelum menulis sebarang …

10 SEO Percuma Meningkatkan Rank di Google Read More »

PERBEZAAN WEBSITE DENGAN LANDING PAGE @ MINISITE 5

PERBEZAAN WEBSITE DENGAN LANDING PAGE @ MINISITE

Ramai keliru apakah perbezaan antara kedua dua ini, dan mengapa ramai sangat pakar pemasaran mengatakan landing page sangat penting untuk kejayaan pemasaran anda. Website Sering disingkatkan dengan istilah site adalah sejumlah halaman web yang memiliki topik saling berkait, terkadang disertai pula dengan gambar, video, atau jenis-jenis isi lainnya. Dengan kata lain Website adalah sebuah cara …

PERBEZAAN WEBSITE DENGAN LANDING PAGE @ MINISITE Read More »

7 Cara Berkesan untuk Mempercepatkan Website WooCommerce yang Lambat 6

7 Cara Berkesan untuk Mempercepatkan Website WooCommerce yang Lambat

Bergantung pada hasil yang anda telah terbongkar dari laporan ujian kelajuan, kini anda sudah bersedia untuk mengoptimumkan laman WooCommerce perlahan anda. Berikut adalah beberapa cara untuk mempercepatkan: 1 – Meningkatkan Batas Memori WordPress Memori lalai WordPress ditetapkan kepada 32 MB dan dijangka melebihi ini pada satu ketika dan mendapat mesej ralat maut. Untuk menangani isu …

7 Cara Berkesan untuk Mempercepatkan Website WooCommerce yang Lambat Read More »

4 Checklist Wajib Untuk Permulaan Sebelum Bina Website 7

4 Checklist Wajib Untuk Permulaan Sebelum Bina Website

Saya sangat suka mulakan sesuatu dengan mengikut senarai aturan tertentu, atau Bahasa lain checklist. Jadi bila saya lost ditengah jalan, saya akan rujuk checklist dan sambung semula mengikut turutan. Maka kerja yang dibuat akan lebih mudah dan teratur, hasilnya semestinya terbaik. Begitu juga dalam proses membina sesebuah website, ada beberapa checklist asas yang perlu ada …

4 Checklist Wajib Untuk Permulaan Sebelum Bina Website Read More »

5 Cara Semak Tema dan Plugin Website 8

5 Cara Semak Tema dan Plugin Website

Apabila anda melawat sesebuah website, kadang kala anda mesti tertanya-tanya tema apa yang digunakan sehingga dapat hasilkan website yang cantik dan canggih. Kita boleh menggunakan website checker untuk ketahui lebih lanjut mengenai tema dan plugin yang digunakan. Tapi sebelum tu pastikan website itu menggunakan wordpress. Caranya ialah menambah wp-admin di akhir alamat website, contoh: https://ubaidullahjaafar.com/wp-admin/. …

5 Cara Semak Tema dan Plugin Website Read More »

7 apps edit video yang boleh dimuat turun daripada playstore/app store 10

7 apps edit video yang boleh dimuat turun daripada playstore/app store

Tak kisah lah kita pakai Apps Edit Video power ke. Kalau nak edit video basic dengan mudah. Gunakan smartphone pon boleh. Janji konsep video tu boleh sampaikan mesej pada audiens. 1. Apps edit video gunakan quik Famous apps edit video ni untuk peminat Go Pro. Tapi nak tahu tak, yang tak pakai gopro pon boleh …

7 apps edit video yang boleh dimuat turun daripada playstore/app store Read More »

Scroll to Top