Category: Belajar

  • 7 Tips Sukses dalam Pelajaran di Universiti

    7 Tips Sukses dalam Pelajaran di Universiti

    baik, hari ini saya nak share 7 tips sukses dalam pelajaran, berdasarkan pengalaman saya sendiri. Tips Sukses dalam pelajaran dengan Fokus di Kelas Nak sukses dalam pelajaran, biasanya saya fokus kat kelas. Jangan berbual, kalau boleh, take note setiap apa yang ditulis di papan hitam. Kemudian, masa guru mengajar, jangan lah kita sibuk menyalin, sebaiknya […]

  • Bantuan BPN Pelajar 2020

    Bantuan BPN Pelajar 2020

    Bermula 1 April, bantuan BPN Pelajar semakan BPN boleh dibuat di portal rasmi Bantuan Prihatin Nasional. Namun capaian ke portal berkenaan agak sukar memandangkan berjuta rakyat Malaysia cuba untuk semak status permohonan masing-masing. Perlu diingatkan, mana-mana penerima BSH 2020 secara automatik layak menerima BPN. Tiada permohonan Bantuan BPN Pelajar perlu dibuat Bantuan BPN Pelajar sebaiknya anda […]

  • Permohonan UPU Lepasan SPM 2020 Online

    Permohonan UPU Lepasan SPM 2020 Online

    Borang permohonan UPU lepasan SPM 2020 bukan untuk lepasan SPM. Pelajar yang sudah menyemak keputusan peperiksaan SPM mereka. Kepada yang berminat untuk terus menyambung pengajian mereka ke peringkat yang lebih tinggi tentu anda kini hendak memohon ke universiti-universiti awam tempatan. Untuk maklumat lebih terperinci dan terkini mengenai cara memohon UPU baca di sini. Borang Permohonan UPU ke IPTA […]

  • Permohonan Biasiswa Mara 2020

    Permohonan Biasiswa Mara 2020

    Berikut adalah beberapa perincian mengenai Permohonan Biasiswa Mara 2020 ini. Anda digalakkan untuk melayari Laman Web Rasmi Biasiswa MARA untuk mendapatkan lebih banyak maklumat untuk biasiswa Mara Diploma atau Ijazah. Atau pilihan terbaik adalah menghubungi mereka secara langsung seperti maklumat disediakan di akhir artikel ini. Penerangan Biasiswa MARA 2020 (Majlis Amanah Rakyat) Pemohonan Biasiswa Mara […]

  • Kelebihan sambung Master MBA

    Kelebihan sambung Master MBA

    Kenapa sambung pengajian MBA walaupun sekarang dah bekerja atau buat bisnes? Ini antara orang tanya, mungkin mereka tak nampak kelebihan sambung Master MBA..Ada orang cakap, “..Alaah, kalau setakat nak buat bisnes, lepas SPM pun boleh buat, tak payah belajar tinggi tinggi pun.. Membazir jerr..”..Lepas saya sambung belajar dalam Master MBA ni, sebenarnya, tanggapan itu salah […]