Category: cari kerja

  • 6 Kerja Gaji Besar Tanpa SPM (Kisah Benar)

    6 Kerja Gaji Besar Tanpa SPM (Kisah Benar)

    Ramai yang sekarang ni tak tahu kalau tak habis SPM nak kerja apa yang gaji besar. Nak kerja gaji besar tanpa SPM boleh ke? Sebenarnya boleh jer nak dapat gaji besar walaupun anda tiada SPM. Berdasarkan pengalaman saya, ramai je sekarang ni dah berjaya dapat gaji RM5000 – RM20,000 walaupun background tiada SPM. Selalunya orang […]

  • 11 Cara Buat Resume Permohonan Kerja dengan berkesan!

    11 Cara Buat Resume Permohonan Kerja dengan berkesan!

    Nak tahu cara buat resume permohonan kerja ni mudah je, anda boleh search google dengan tapi template resume permohonan kerja. Terus beberapa website dah terpapar template yang anda boleh dapat secara percuma! Okay tak nak bersembang lama.. saya nak terus bagi tips ni. Rahsia cara buat resume permohonan kerja dengan menggunakan infografik Sekarang tengah trending […]

  • Skill yang perlu ada pada graduan dalam mencari pekerjaan

    Skill yang perlu ada pada graduan dalam mencari pekerjaan

    Dalam zaman yang semakin mencabar ini, para graduan tidak seharusnya terlalu bergantung pada CGPA sahaja untuk mencari pekerjaan. Mereka seharusnya melengkapi diri mereka dengan ilmu dan skill – skill yang boleh menaikkan value pada para graduan. Pelbagai skill yang boleh para graduan asah untuk melengkapkan diri dalam alam pekerjaan seperti Microsoft Word, AutoCad, Photoshop dan […]