Category: video marketing

  • 5 Jenis Video Marketing Yang Mudah Menarik Perhatian

    5 Jenis Video Marketing Yang Mudah Menarik Perhatian

    Kebelakangan ni, ramai usahawan yang mula mengambil berat mengenai kepentingan video marketing dalam perniagaan mereka. Pelbagai jenis video marketing telah mereka buat untuk memastikan perniagaan mereka bertambah maju. Mari kita lihat 5 jenis video marketing yang mudah untuk menarik perhatian. 1. Live di media sosial Seperti yang kita sedia maklum, media sosial seperti Facebook dan […]

  • Cara buat video ads marketing

    Cara buat video ads marketing

    Okay kat sini saya nak share, cara yang paling bagus untuk run video ads marketing. Biasa nya nak run video ads marketing ni tak susah mana kalau dah faham flow kita nak cerita dalam video. 1. Bina video ads marketing yang informatif Bina video yang informatif ni membantu orang untuk lihat video sampai habis. Keyword […]

  • Cara Edit Video Mudah Untuk Newbie

    Cara Edit Video Mudah Untuk Newbie

    Inilah pengalaman saya sepanjang penglibatan di universiti, bagaimana saya boleh mahir dalam editing video yang tak ramai orang tahu: 1. Gunakan software yang mesra newbie  Maksudnya kita yang lemah IT ni gunakan software tu taklah terkial-kial. Dengan interface yang membantu. Maka mudahlah nak sunting video tu. Pilih Software yang ringan  Antara Software yang membantu dan […]