Cara buat video ads marketing

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Okay kat sini saya nak share, cara yang paling bagus untuk run video ads marketing. Biasa nya nak run video ads marketing ni tak susah mana kalau dah faham flow kita nak cerita dalam video.

1. Bina video ads marketing yang informatif

Bina video yang informatif ni membantu orang untuk lihat video sampai habis. Keyword informatif ni biasanya macam tips, cara, kaedah, teknik teknik, bagaimana. Gunakan keyword ini sebagai headline akan membantu untuk orang lihat video lebih lama. Contohnya, headline video ads marketing yang saya guna adalah, 4 tips nak edit photo, 5 cara sihat sampai akhir hayat, 10 langkah format komputer..

2. Gunakan Facebook sebagai platform video ads marketing

Facebook ni boleh bawa lebih ramai audiens lihat video ads marketing anda. So nanti video anda boleh viral. Banyak sebab anda perlu gunakan platform Facebook Ads kerana, ramai pengguna ada di Facebook. Menurut laporan sebanyak 17juta rakyat Malaysia aktif menggunakan Facebook. Ibarat, 2 orang rakyat malaysia, seorang menggunakan Facebook.

Ini lah peluang, untuk anda promote video bisnes & produk anda tanpa perlu jumpa orang. Malah ia boleh promote lebih ramai dalam satu masa. Katakan anda boleh promote sehari 5 orang. Facebook boleh promote sehari 100,000 orang pun boleh.

Nak banyak viewers masuk dalam Facebook anda? Pastinya anda boleh gunakan platform Facebook ads ini.

Nak belajar lebih lagi?

Panduan edit video: Klik disini

Leave a Reply

0
Your Cart
%d bloggers like this: