How to buy


How to Buy

Tahniah kerana anda berminat membuat pembelian produk-produk kami. Terima kasih kerana menyokong usaha kami untuk merealisasikan hasrat kami iaitu “..Belajar mudah secara online..”.

Berikut adalah cara membuat pembelian melalui website.

 

Langkah 1

Anda perlu login dahulu di website menggunakan button Facebook ataupun Google. Sistem ini akan automatik daftarkan anda di dalam website ini. Sila ke ubaidullahjaafar.com/login

 

How to buy 1

Anda perlu login menggunakan button Facebook atau Google seperti paparan dibawah.  Pastikan menggunakan salah satu button yang mempunyai Email yang SAMA, jika anda login menggunakan Facebook & Google pada masa akan datang.  

 

How to buy 2

Langkah 2

Selepas anda login, anda boleh ke bahagian Tambah Pakej untuk pembelian produk anda.

How to buy 3

Langkah 3

Selepas anda klik pilih pakej, anda akan dibawa ke halaman shop untuk pilihan produk. Sila pilih produk yang anda inginkan. Kemudian klik butang ‘add to cart‘ 

How to buy 4

Langkah 4

Jika anda dapat kod kupon, anda boleh masukkan seperti langkah dibawah. Klik bahagian ‘CLICK HERE TO ENTER YOUR CODE’ dan masukkan kod kupon anda, kemudian Klik ‘APPLY COUPON’

 

How to buy 5

Langkah 5

Anda akan dibawa ke halaman check-out dimana, anda perlu isi maklumat diri anda (nama, email, dan no. phone) serta upload resit bank sebagai bukti bayaran sekiranya anda buat pembayaran melalui kaedah Direct Bank Transfer iaitu pembayaran melalui CDM ataupun Online Transfer.

 

How to buy 6

Langkah 6

Jika anda ingin buat pembayaran secara manual menggunakan CDM (Cash Deposit Machine) mahupun Online Transfer. Anda boleh pilih option Direct Bank Transfer.

Manakala, jika ingin pembayaran untuk akses automatik, iaitu ingin akses pakej dalam kadar segera. Anda boleh buat pembayaran menggunakan Online Payment Gateway seperti Billplz. 

Pembayaran menggunakan Paypal, jika anda menggunakan pembayaran dari bank antarabangsa.

Manakala, pembayaran menggunakan Toyyib Pay untuk pembayaran menggunakan Debit Card mahupun Kad Kredit.

 

How to buy 7

Langkah 7

Selepas itu, Sila baca terma dan syarat serta tick sebelum anda klik butang ‘Place Order’ untuk buat tempahan & pembayaran.

 

How to buy 8

Langkah 8

Anda akan dibawa ke halaman Terima Kasih. Sila klik butang ‘AKSES MEMBERSHIP‘ jika anda buat pembayaran Automatik (Billplz, Toyyib Pay, Paypal). Namun, jika anda buat pembayaran melalui ‘Direct Bank Transfer’ anda perlu memaklumkan pada talian ‘Khidmat Pelanggan’ untuk pengesahan.

P/s: Anda tidak akan dapat akses selagi anda tidak disahkan oleh team khidmat pelanggan

How to buy 9

Langkah 9

Tahniah! Pendaftaran anda telah disahkan! Anda akan dapat notifikasi dari email bahawa ‘ Your Order is now Completed’. Sila cek email anda bahagian SPAM jika email ini tidak masuk. Anda akan dapat Nama Produk yang anda pilih seperti dalam kurungan dibawah..

Sekarang anda dah boleh akses ke halaman membership kami untuk belajar. Selamat maju jaya!

How to buy 10

Langkah 10

Selesai! Semoga berjaya yee..