5 Apps membantu untuk hasilkan video dengan Cepat kurang 5 minit!

1. DJI Go

Mobirise

Apps ini juga boleh kawal Drone! Kalau anda beli drone tak kisah lah mavic pro ke, phantom 3 ke phantom 4 ke asalkan jenama DJI, anda kawal drone guna smartphone daripada apps ni lah. Jadi selepas anda rakam menggunakan ‘drone’, terus boleh edit video dengan pilih ‘theme’ yang di idamkan, dan lagu yang menarik dan rancak. Anda hanya pilih sahaja nak lagu mana, video serta gambar. Transition video pun mengikut rentak lagu.

“..Cuma kelemahannya, bila kita dah produce video guna DJI Go ni, lagu yang dihasilkan itu agak pecah dan kurang jelas. Ini membuatkan mood anda ‘spoil’. Video dah menarik, lagu pulak pecah!..”

 

2. iMovie 

Apps untuk Pengguna Iphone6s keatas! Berita baik untuk pengguna Iphone 6s dan ke atas. Apple melancarkan iMovie khas untuk yang nak edit video menggunakan ‘smartphone’. So far, saya berpuashati & seronok edit video menggunakan apps ini. Sebab nak edit video, cut video, tukar transition effect semua di hujung jari.

Mobirise
“..Tetapi, kelemahannya, apps ini hanya ada di Iphone jerr.. Kalau nak edit jugak, sila baca tips yang ke tiga ni..”

3. Quik

Mobirise

Quik Apps untuk Video Kamera Go Pro! Dengar apps ni macam tak popular kan? Tahu tak, ia apps paling digemari oleh pemilik Go Pro tau!

Sebab apps ni lah yang saya nak review A+++ sebab ada banyak ‘theme’ yang kita boleh pilih, effect yang lain dari yang lain (ini kalau buat kat desktop kena pakai After Effect) , dan video pula ‘auto-cut’ ikut rentak music masing masing.

“..Video yang dihasilkan pula siap dengan Intro > Transition Effect > Outro. Dan semua ni gempak gempak tau! Video ni pun boleh pilih samada nak pilih landscape atau potrait dengan hasil HD..”

 

4. Microsoft Powerpoint

Template Video guna Microsoft Powerpoint jerr ! Kalau betul betul nak cepat, nak buat video animation contoh nya yang lebih lain dari yang lain. Sebenarnya kita boleh manfaatkan software microsoft office powerpoint. serius! korang tak tahu ada banyak animation dalam powerpoint yang boleh edit dgn mudah! kemudian boleh save as video .mp4.

Mobirise
“..Cuma kelemahan dia, kita nak buat sendiri A-Z agak susah. Jadi gunakan je template beli. Edit godek godek sikit jadi!..”

5. Template PREMIUMPACK

Mobirise

Gunakan Template Video Effect! Gunakan template! Yeah ini yang saya gunakan zaman berzaman kalau nak siapkan video saya dengan cepat.

“..Hanya replace, tukar gambar, tukar text. Dan saya duplicate jer slide powerpoint tu replace gambar lain pulak. Dah jadi hasilnya!..”

Nak Tips lagi pada masa akan datang? Nak download Template Freegift bernilai $300 percuma? Jom daftar dibawah untuk dapatkan! Percuma jerr..

Klik butang Share & Semoga bermanfaat!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu
×

Cart

Klik PAY HERE untuk teruskan pembayaran